led paneel dimmen

Het dimmen van LED panelen

Er zijn verschillende manieren om een LED paneel dimbaar te maken. Echter werken wij uitsluitend met 1 manier; in de stroomzijde van het armatuur. Hierdoor kan er nooit een discussie ontstaan over verkeerde dimmers, fase aan- of afsnijding etc. Onze panelen kunnen dimbaar uitgevoerd worden door middel van het toevoegen van een Casambi ontvanger. Deze komt tussen de driver (omvormer) en het paneel te zitten en kunt u bedienen middels een losse wandzender of een smartphone / tablet. Ook een combinatie van beide kunt u toepassen.

dimmen van ledpaneel

Wat heb ik nodig om mijn paneel te dimmen? (Draadloos)

In onze webshop vindt u naast de normale uitvoering, ook de Casambi LED panelen. Deze panelen zijn direct dimbaar. U plaatst het paneel, zorgt dat er een 230V voeding aangesloten is en u download de gratis Casambi app op uw smartphone of tablet. Via deze weg kunt u alle panelen een naam geven, en gemakkelijk bedienen. Denk hierbij aan het maken van scenes, het instellen van timers of het toevoegen van sensoren.

Wanneer u niet afhankelijk wilt zijn van een tablet of smartphone op locatie, kunt u daarnaast ook een Casambi wandzender aan uw bestelling toevoegen. Deze wandzender werkt zonder batterijen en kan de panelen schakelen én dimmen. Er zijn hiervoor geen additionele kabels nodig.

Wat heb ik nodig om mijn paneel te dimmen? (1-10V)

dimmen led paneel 1-10v

Wanneer u ervoor kiest om via 1-10V uw led panelen te dimmen, dimt u in de elektronische kant van het paneel. Dit komt ten goede in hoeverre u de panelen kunt dimmen en via 1-10V is dan ook de meest voordelige én efficiënte wijze. Hiervoor is het nodig dat de driver (de omvormer van het paneel) wordt vervangen voor een dimbare variant. Wanneer u dit besteld doen wij dit automatisch in onze werkplaats, houdt u rekening met een dag of 2 / 3 extra levertijd. Met deze 1-10V functie kunt u zowel de verlichting in/uit schakelen als dimmen. Vanaf de dimmer gaat u met een geschakelde 230V voeding naar de panelen, én een +/- stuurdraad.

U heeft aanvullend op de normale installatie nodig;

  • Stuurdraad, een 2 aderige kabel die u vanaf de dimmer langs ieder paneel legt. (zie afbeelding + en - deze mag u doorkoppelen).
  • Een 0-10v dimmer, zoals de 240-10 van Jung (EAN: 4011377416406).
  • Een installateur of vakkundig persoon voor het aansluiten van de dimmer en het dimsignaal.

Kan ik mijn panelen nog slimmer maken?

Zeker! Door het toepassen van een Casambi bewegingsmelder met fotocel kunt u ervoor zorgen dat uw kantoorruimte uitsluitend wordt verlicht wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast kunt u via de app een scene programmeren dat wanneer er voldoende daglicht in de ruimte komt, de panelen iets verder worden teruggedimd. Hiermee bespaart u dus nóg meer op uw energierekening. De Casambi bewegingsmelder dient een eigen 230V voeding te krijgen, en communiceert draadloos met de aanwezige panelen die u hierbij programmeert.

Bijpassende producten